CONSELLS PER EMBALAR CORRECTAMENT

Des d'ECOPAQ volem subratllar la importancia que té l’embalatge en el transport de productes mitjançant empreses de paqueteria

 

Llegir aquest apartat et portarà menys de 5 minuts i segur que et fa veure el transport de paqueteria d’una altra manera i embalar millor els teus paquets.

 

Si la mercaderia no està protegida com cal pot patir danys durant el seu transport.

 

Si el paquet es malmet durant el trajecte i al teu client li arriba en mal estat, li estarem ocasionant perjudicis i endarreriments.

 

En el millor dels casos, potser només li ocasionarem molèsties o pèrdua de temps, però no li faràn cap gràcia… I si això es repeteix en més d’una ocasió, probablement perdis el client.

 

Moltes vegades els danys soferts pel contingut dels paquets s'haurien evitat amb un embalatge correcte i profesional.

 

És per això que ens agradaria indicar aquí alguns consells que t’ajudaràn a fer un embalatge adient que t’evitarà problemes:

 

 1.  Fes servir caixes de la mida adequada a la mercaderia que has d’enviar. Les caixes mig buides s’obren i les massa plenes exploten.
 2. Comprova que les caixes de cartró estàn en perfecte estat, a ser possible que sigui noves, ja que les caixes reutilitzades perden capacitat de protegir i d’absorbir impactes.
 3. Fes servir caixes de cartró rígid, de qualitat, de doble paret i de com a mínim 5 milímetres de gruix i resistents a l’humitat.
 4. Embolica individualment cada article amb paper bombolla o similar abans de posar-lo dins la caixa, evitant que la mercaderia entri en contacte amb l’embalatge exterior.
 5. Recomanem a l’hora d’acabar d’omplir els espais buits de les caixes, els xips d’embalatge que tenen forma de 8.
 6. Si els objectes que has d’enviar són sensibles als cops, aconsellem de posar material de protecció que embolcalli la part interior, inferior, superior i a tots dos costats de la caixa..
 7. Aquest material ha de ser tou si es tracta d’articles fràgils i dur en el cas de que envïis objectes que pesin molt.
 8. Quan el contingut és delicat, no t'oblidis de posar la corresponent etiqueta d’avís a l’exterior de la caixa per ajudar a una correcta manipulació, del tipus: frágil, conté vidre, etç…
 9. Si el contingut del paquet és pesat, el material d’embalatge encara ha de ser més curós i reforçat. Tingues en compte que viatja amb d’altres paquets i pot ser apilat.
 10. Els articles pesats han d’anar a sota i els lleugers a sobre perquè no s’aixafin.
 11. Si el contingut del paquet és molt sensible als cops o és molt pesat, és millor utilizar dues caixes i posar-ne una dins l'altra.
 12. Quan enviïs articles que tinguin cantonades afilades, aquestes han d’estar degudament protegides perquè no punxin la caixa.
 13. Una vegada posats els articles dins de la caixa, s’ha de mantenir una separació mínima perquè els articles no es puguin tocar ni colpejar-se entre ells. No hi pot haver espais buits i la mercaderia noes pot moure dins el paquet.
 14. Per tancar i segellar el paquet, fes servir cinta adhesiva de com a mínim 50 milímetres d’amplada i assegura’t de que queda ben enganxada al paquet. En cas de que no en tinguis, com alternativa utilitza grapes o brides.
 15. Tanca bé el paquet i si cal reforça amb precinte les cantonades de la caixa i la superfície.
 16. Identifica el paquet amb les dades del remitent i del destinatari fent servir majúscules i lletra clara.
 17. Si vols fer servir etiquetes identificatives amb les dades de tots dos, s’han de posar a la part superior i si és possible evitant de posar-les a sobre de la cinta adhesiva o a les cantonades del paquet.
 18. Si la caixa és reutilitzada, treu o tapa totes les etiquetes de transport que hi hagi. Poden donar lloc a confusions i endarreriments en el lliurament del paquet.
 19. No s’aconsella mai fer ús de cordes per tancar el paquet. S’enganxen i poden causar impactes innecessaris.
 20. Mai s’ha d’enviar paquets lligats o junts. És fàcil que es desenganxin i es perdin.

 

També ens agradaria recordar alguns detalls sobre el funcionament de les empreses de paqueteria, que moltes vegades per semblar evidents, no es tenen en compte:

 1. Qualsevol agència de paqueteria tracta els paquets de manera similar al tractament que fan les empreses que s'encarreguen de la manipulació de maletes als aeroports.
 2. Els paquets viatjen per cintes de classificació, caient, a vegades, a gran velocitat a través de rampes amb desnivells importants.
 3. A vegades durant els seus trajectes fins a destí, els paquets poden posar-se cap per avall, donar voltes, perdre líquid, etç…
 4. Cada paquet que es transporta per una empresa de paqueteria, es carrega i es descarrega, és a dir, es manipula, més de 5 vegades fins que arriba a destí.
 5. Si has d’enviar un paquet de més de 40 quilos posa’l sobre la base d’un palet. Els paquets pesats o molt voluminosos són difícils de manipular per persones soles.

 

I com a consideració final, si el paquet no es pot deixar caure des d'una alçada aproximada d'un metre sense que el contingut quedi malmès, aleshores no està embalat convenientment per ésser transportat per una empresa de paqueteria.

 

En cas de tenir algun dubte o que necessitis una recomanació sobre com embalar un article en concret, si us plau, contacta amb nosaltres i intentarem ajudar-te.